divendres, 12 d’octubre de 2007

TUMBET - ILLES BALEARS


El tumbet és un dels acompanyaments més típics de Mallorca, tant de carn com de peix, encara que també es pot menjar com plat principal.

Ingredients:
3 albergínies.
4 prebes (pebrots) verds.
4 prebes (pebrots) vermells.
4 patates mitjanes.
1 quilo de tomàtigues madures (tomàquet madur).
All.
Oli d’oliva.
Sal.
Preparació:
Tallar les albergínies, salar-les i deixar-les escórrer durant una hora.
Netejar els pebrots, treure’ls les llavors i tallar-los.
Pelar les tomàtigues i els alls i picar-los finament, per separat.
Pelar les patates, tallar-les en rodanxes gruixudes i netejar-les.
Fregir les patates, salar i posar-les en una cassola, preferiblement de fang.
Fregir les albergínies, escórrer i col·locar-les damunt les patates.
Fregir a foc lent els pebrots, escórrer i col·locar-los damunt les albergínies.
Salar-ho tot.
Escalfar una mica d’oli i daurar l’all sense que es cremi.
Quan sigui al seu punt, afegir la tomàtiga i deixar reduir fins obtenir una salsa espessa, passar pel col·lador xinès i cobrir les verdures amb ella.