divendres, 12 d’octubre de 2007

BOBOTIE (PASTÍS DE CARN) I ARRÒS GROG - REPÚBLICA DE SUD - ÀFRICA


Ingredients
1 quilo de carn picada.
Una ceba picada.
Una llesca de pa blanc.
Dues cullerades de melmelada d’albercoc o préssec.
Dues cullerades de chutney (o barregeu una cullerada de melmelada i una de maionesa)
Una cullerada d’oli.
3 ous batuts.
Una tassa de llet.
Dues cullerades de suc de llimona.
Dues cullerades de cafè de curry en pols o en pasta.
Una cullerada de cafè de cúrcuma.
Dues fulles de llorer (o fulles de llimoner).
Sal al gust.
Preparació:
Posar el pa en remull en mitja tassa de llet.
Escórrer la llet i afegir el pa a la carn picada.
Afegir la melmelada, el chutney, el suc de llimona, el curry, la cúrcuma i la sal.
Barrejar bé.
Escalfar l’oli en una paella gran,
Posar-hi la ceba I coure-la fins qu estigui tova.
Afegir-hi la carn que hem barrejat I daurar-la, remenant tota l’estona.
Posem tota aquesta barreja en una safata de forn untada d’oli.
Batre la resta de la llet I els ous.
Vessar la barreja d’ou sobre la carn.
Col·locar les fulles de llorer, amb compte, sobre la carn.
Coure al forn a 180 graus, fins que els ous siguin cuits. Aquest procés hauria de durar uns 45 minuts.
Arròs groc
Ingredients:
Dues tasses d’arròs.
Dues cullerades de cafè de canyella.
Sal al gust.
Una cullerada de cúrcuma.
Una cullerada de sucre.
Una tassa de panses sense llavor (opcional).
Una cullerada de mantega (o margarina).
Aigua.
Preparació
Afegir tots els ingredients, excepte les panses, en una olla grossa i bullir en aigua durant 30 o 40 minuts.
Afegir les panses i bullir a foc lent durant 45-60 minuts.
Treure del foc i passar-ho a un plat.
Servir amb el bobotie immediatament.