dissabte, 13 d’octubre de 2007

MAGIRITZA - GRÈCIA


És una sopa especial per a la nit de Pasqua.

Ingredients (per a 8 persones):
1 quilo de menuts de xai.
1/2 quilo de ceba tendra.
1 manat d’anís.
Arròs (3/4 d’una tassa d’un bol).
2 cullerades de mantega.
Suc de llimona.
3 ous.
Sal i pebre.
Preparació:
Bullir els menuts amb sal durant una estona i treure’n l’escuma.
Treure del foc i reservar el brou.
Tallar els menuts en trossos petits.
Posar el brou en una olla gran, després de passar-lo per un colador.
Tallar les cebes i l’anís en trossos ben petits i afegir-ho al brou.
Afegir també els menuts i la mantega.
Abaixar el foc i deixar bullir.
Quan gairebé estigui cuit, afegir l’arròs.
Mentre, preparar una salsa d’ou i llimona.
Batre molt bé els ous i afegir-hi el suc de llimona molt lentament.
Agafar una mica de brou i afegir-lo lentament a la salsa.
Fer el mateix vàries vegades, batent sempre la salsa.
Afegir la salsa a l’olla, remenant la sopa lentament.