dissabte, 13 d’octubre de 2007

EMPANADES VENEÇOLANES - VENEÇUELA


Aquesta és una de les maneres de preparar la massa per fer empanades a Veneçuela. La quantitat de farina depèn de les empanades que vulguis fer i, en funció de les tasses de farina (de blat de moro precuinat), has d’anar afegint la resta d’ingredients tal com explica la recepta. La preparació és similar a la de la massa de les arepas, també veneçolanes.

Ingredients:
Sucre.
Farina de blat de moro.
Sal.
Anís dolç en grans.
Oli.
Llard de porc o mantega vegetal.
Aigua.
Carn, formatge o peix per al farciment.
Preparació:
La massa:
Afegir una cullerada rasa de sucre per cada tassa de farina, tot i que tant el sucre com la sal depenen del gust personal.
Afegir mitja culleradeta d’anís dolç en grans.
Afegir una cullerada d’oli per cada tassa de farina, és recomanable que l’oli tingui onoto per donar-li el color daurat característic.
Després li poses una mica de llard de porc o mantega vegetal, de la mateixa que s’utilitza per preparar el Pie crust.
Afegir l’aigua (una tassa per cada dues tasses de farina) i batre amb la ma per “sentir” la consistència de la mescla. El millor truc per fer la massa més suau és batre-la amb aigua calenta, el més calenta que puguis aguantar. Tot ha de quedar ben amassat. Aquest és el secret per tal que la massa quedi bé, ni molt gruixuda, ni molt prima.
Farciment
Agafa una mica de massa i aplana-la bé amb els dits.
Després estires la massa molt prima sobre una tela, tot i que el millor truc és usar un tros de material plàstic gruixut enlloc de tela.
A sobre hi col·loques el farciment que més t’agradi (carn, formatge, peix, caraotas negres, etc.).
Doblegues la massa per la meitat de manera que la massa cobreixi tot el farciment i talles la massa sobrant.
Fregit
Les poses a fregir en una paella amb molt d’oli ben calent, de manera que l’empanada quedi tota coberta.
Les gires una sola vegada. I ja està!