dissabte, 13 d’octubre de 2007

MARMITAKO - PAÍS BASC


Ingredients:
1 ceba.
1 pebrot.
2 pebrots xoriceros.
Patates.
Oli d’oliva verge.
Sal.
Una bona rodanxa de bonítol tallada a daus.
Preparació:
Sofregir la ceba amb una mica d’oli d’oliva verge. El truc és que estigui molt cuita però no cremada, per tal que el plat quedi ben bo.
Després se li afegeix un pebrot vermell o verd fet a trossos i també es sofregeix.
Tot seguit, s’hi afegeixen un o dos pebrots xoriceros tallats ben fins.
Quan el sofregit estigui a punt s’hi afegeixen les patates trossejades i se’ls dóna una volta perquè s’enrosseixin una mica amb tota la resta.
Després s’afegeix l’aigua necessària perquè es coguin les patates, una mica de sal i ja gairebé està.
El punt final el tenim amb els daus de bonítol. El truc consisteix en tirar-los a la cassola un moment abans de servir el plat per tal que el bonítol no quedi molt sec.
Amb el foc apagat i simplement amb la calor de la cassola s’aconsegueix el punt necessari per al bonítol.
Acompanyar amb un bon vi de l’any, si és possible amb un Rioja Alabesa perquè tot quedi en harmonia.