dissabte, 13 d’octubre de 2007

PIQUE A LO MACHO - BOLÍVIA


Ingredients: (4 persones)
1 kg. de patates.
1 pebrot vermell o verd.
1 kg. de carn de vedella.
2 tomàquets.
2 cebes.
4 ous.
200 gr. de salsitxes.
250 gr. de pit de pollastre.
6 bitxos picants.
2 pebrots picants.
2 cullerades de sal.
1/2 litre d’oli.
Pebre.
Salsa de soja.
Preparació dels ingredients per separat:
Pelar, tallar i fregir les patates en oli.
Fer bullir els ous (fins fer-los durs) i després tallar-los a rodanxes.
Picar les cebes, els tomàquets, els bitxos picants, el pebrot vermell o verd i els picants.
Fregir-los amb una mica d’oli durant aproximadament vuit minuts i condimentar-los amb sal i pebre al gust.
Picar la carn de vedella, el pit de pollastre i les salsitxes i daurar-les a la paella (tot junt), afegint-ne salsa soja, sal i pebre al gust.
Un cop preparats tots els ingredients, es barregen en un recipient i se serveix calent.
Aquest plat s’acompanya, generalment, d’una cervesa ben freda. El seu nom es deu al gust picant que li donen els pebrots picants i els bitxos. A Bolívia, els pebrots picants s’anomenen locotos. Aquests pebrots tenen una mena d’escletxes. Segons el número d’escletxes, que poden anar de dues a cinc, el pebrot és més o menys picant. Com més escletxes, més pica.

4 comentaris:

Camil Ros ha dit...

en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el teu bloc, entre tots aquells escrits en català que m'agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat

La cuina vermella ha dit...

Quin bloc més bonic que tens. Enhorabona.

Xavier ha dit...

Que cou gaire aquest plat?

xDD

Roger ha dit...

Hola,

porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

Gràcies!

Roger