dissabte, 13 d’octubre de 2007

PLÀTAN MASCLE FREGIT - GUINEA ECUATORIAL



El plàtan mascle no és el plàtan dolç de Canàries que es menja aquí, sinó el que es menja a molts països africans i de l’Amèrica Llatina. És més gran i dur, i no es pot menjar si no està cuinat. El farem com a complement de carns i peix.

Ingredients:
Plàtan mascle.
Oli.
Sal.
Preparació:
Es pela el plàtan amb compte de no trencar-lo i es talla a rodanxes.
Es fregeix en oli.
Un cop fregit se li pot posar sal al gust.
Fet d’aquesta manera, el plàtan es posa d’acompanyament de carn, peix o truita francesa, perquè és com si fossin patates fregides.

Per qui no el vulgui fregit, també es pot fer bullit. En aquest cas, però, es pela i es fa bullir sense tallar-lo a rodanxes.

Un truc: si la pell costa de treure, el millor es posar el plàtan sota el raig d’aigua freda de l’aixeta. A mesura que l’aigua penetra, la pell es va desenganxant.