dissabte, 13 d’octubre de 2007

BULGOGUI - COREA


Ingredients per a 4 persones:
Carn de vedella o porc en filets.
Arròs integral.
Fulles d’enciam i de sèsam fresques.
Kimchi (un condiment fet a base de vegetals fermentats, normalment, amb col cabdellada condimentada amb bitxo picant mòlt i sal i altres vegetals al gust del consumidor).
Per fer l’adob de la carn:
1 cullerada sopera de sucre.
5 cullerades soperes de ceba tendra ben picada.
1 cullerada sopera de salsa de soja.
1 cullerada sopera d’oli de sèsam.
1 cullereta de llavors de sèsam torrades.
1 bitxo picant.
1 cullereta d’all mòlt.
Per fer la pasta de soja temperada:
100 gr. de pasta de soja.
60 gr. de carn de xai.
Mitja cullera sopera de sucre.
1 cullera sopera de ceba tendra ben picada.
Mitja cullereta d’all picat.
1 cullera de llavors de sèsam.
Mitja cullereta d’oli de sèsam.
1 cullera sopera de pebre.
Mitja ceba picada.
Un quart de pebrot verd tallat petit.
Aigua.
Preparació:
El Bulgogui és un dels plats estrella de la gastronomia coreana.
Primer de tot, es talla la carn en filets ben fins.
A continuació, es posen a adobar en una safata amb l’adob que es prepara barrejant els ingredients abans esmentats.
Es deixa que la carn s’adobi durant una hora com a mínim.
Mentre, es fa un arròs bullit i es prepara la pasta de soja, barrejant els ingredients que hem indicat a la llista i posant-la a foc viu fins que bulli.
Després, es deixa refredar.
Quan la carn ja està adobada, es fregeix i se serveix a la taula amb els altres ingredients.
Cada comensal agafa una mica de carn, arròs i de pasta de soja i s’ho serveix sobre les fulles d’enciam que hem rentat i distribuït als plats prèviament.
Els que vulguin poden condimentar-se el bulgogui amb el kimchi.