divendres, 12 d’octubre de 2007

PASTÍS DE POMA- PAÏSOS BAIXOS


Ingredients:

Per a la pasta:
400 gr. de farina.
400 gr. de llevat.
400 gr. de sucre.
300 gr. de mantega.
2 ous.
Una mica de sal.
Per al farcit:
7 pomes àcides ben grans.
Una mica de canyella.
75 gr. de nabius.
Preparació:
Barrejar els ingredients per a la pasta (tots a temperatura ambient)
Fes una làmina d’1,5 cm i posa-la a la base d’una safata que prèviament hauràs untat amb mantega.
Escalfar el forn a 220 graus.
Tallar les pomes a trossos grans i treure’n el cor.
Cobrir-les de canyella (però no massa!).
Barrejar-les amb els nabius.
Omple la safata amb la barreja de pomes.
Fes una altra làmina de pasta de 0,5 cm. I posa-la sobre el farcit.
Abaixa el forn a 200 graus i posa-hi el pastís durant una hora i quart.
Quan faci 30-45 min. Que és al forn, vigila que no s’estigui fent massa fosc. En aquest cas, abaixa el forn a 180 graus.
Quan estigui llest, deixa el pastís fora del forn durant mitja hora.
Aleshores, serveix-lo amb nata.