dissabte, 13 d’octubre de 2007

PATATES FREGIDES AMB SALSA DE CARN - BÈLGICA


A Catalunya hi ha patates fregides, però no són iguals. Les patates han de ser bones i han d’estar fregides en greix d’animal, i la salsa de carn estofada (stoofvleessaus) ha d’estar feta amb cervesa belga. Si es poden menjar les patates en una bosseta i amb els dits, encara millor!

Ingredients:
Patates.
1 kg. de carn per estofar (vedella) a trossos.
50 gr. de mantega.
2 cebes.
Llorer.
Farigola.
Clau.
Sal i pebre.
Una llesca de pa.
Mostassa.
1 dl. de cervesa fosca (belga si pot ser).
Preparació:
Les patates es fregeixen normalment, però millor fer-ho amb greix animal.
Després, fregir la ceba a la mantega.
Quan estigui fregida afegir els trossos de carn.
Afegir les herbes, sal i pebre.
Tapar-ho tot i deixar-ho estofar suaument força estona.
No oblidar afegir la cervesa quan faci poca estona que estem estofant la carn, així com la llesca de pa untada amb mostassa.
Si cal, afegir líquid sovint.
Deixar estofar fins que la carn estigui tova.
Us animo a tots a provar-ho.