divendres, 12 d’octubre de 2007

MILANESES A LA NAPOLITANA - ARGENTINA


Ingredients:
1 quilo de carn de vedella tallada per a les milaneses (bistecs).
Sal fina.
3 ous.
Llet.
Julivert.
2 dents d’all.
Orenga.
Farina.
Pa ratllat.
Oli.
Salsa de tomàquet.
1/2 quilo de formatge fresc.
Preparació:
Treure bé el greix de la carn.
Tallar en dos les milaneses grans i aixafar amb un ganivet les gruixudes
Salar-les per totes dues bandes.
Col·locar en un plat fons una mica de farina i en un altre plat pa ratllat.
En un tercer plat fons posar els ous i salar-los abans de batre’ls.
Quan batem els ous, afegir-hi un rajolí de llet perquè rendeixin més.
Picar el julivert i les dents d’all.
Barrejar-los i afegir-los als ous, juntament amb l’orenga. Remenar-ho tot bé.
Passar les milaneses, una a una, primer per l’ou, després per la farina, novament per l’ou, i finalment pel pa ratllat, vigilant que sempre quedin ben cobertes.
Posar una mica d’oli en una paella i quan estigui calent, començar a fregir.
Quan les milaneses estiguin cuites d’una banda, els dobnem la volta perquè es coguin per l’altra.
Retirar del foc deixant que s’escorrin ben bé de l’oli.
Escalfar la salsa pomarola o preparar la salsa de tomàquet.
Col·locar les milaneses en una safata del forn i cobrir-les amb abundant salsa.
Tallar el formatge a làmines i posar-lo sobre la salsa, cobrint gairebé del tot les milaneses.
Posar-ho al forn fort fins que el formatge estigui fos.
Retirar i servir.