dissabte, 13 d’octubre de 2007

PASTÍS DE LLAVORS DE ROSELLA - POLÒNIA


A Polònia tenim molts plats originals, però una de les coses que provoquen més estranyesa són els diferents pastissos de llavors de rosella. Aquí en teniu un exemple:

Ingredients:

Per a la massa del pastís:
250 gr. de llavors de rosella.
Un got de pa ratllat.
7 ous.
Un got de sucre.
Una cullerada de cafè de llevat.
Per a la crema:
3 ous.
Un got de sucre.
Vainilla.
200 gr. de mantega.
Xocolata en pols al gust.
Per al ponx:
Per amarar la massa del pastís posarem un got de te negre fred amb 50 ml de rom.
Preparació:
Posar les llavors de rosella en un recipient i afegir aigua bullint fins al nivell de les llavors. Ho deixem en repòs 12 hores.
Treure l’aigua i triturar les llavors tres vegades.
Batre els ous i el sucre com si preparéssim un pa de pessic.
Afegir el pa ratllat i les llavors de rosella triturades.
Coure al forn durant 45 minuts a una temperatura de 180ºC en un recipient rodó.
Preparar la crema com qualsevol altra crema de xocolata.
Quan el pastís estigui fred, tallar-lo en tres capes.
Les banyem de ponx i les cobrim amb la crema.
Decorar el pastís amb la crema restant i nous i fruita.
És molta feina però... està boníssim! Bon profit!