dissabte, 13 d’octubre de 2007

CURRI DE POLLASTRE AMB COCO - SRI LANKA


Ingredients:
Un pollastre.
El suc de mitja llimona.
Una ceba tallada.
Pols de coco o crema de coco.
Dos dents d’all picades.
Una tassa de nata (opcional)
Una tros molt petit de gingebre picat
Un tomàquet tallat.
Dos fils de safrà.
Dos claus.
Un o dos bitxos (opcional).
Una cullerada de pols de curri.
Una cullerada de cilantre (en llavors o mòlt),
Un cullerada de colorant groc.
Una cullerada de comí (en llavors o mòlt).
Oli d’oliva (tres o quatre cullerades).
Canyella.
Herba llimonera.
Fulles de curri o llorer.
Preparació:
Tallar el pollastre a quarts o a trossos més petits com per fer a l’ajillo.
En una cassola, fregir la ceba en la meitat de l’oli, fins que sigui ben daurada.
Posar la resta d’ingredients en una picadora (menys les fulles de curri, la nata i el coco).
Fregir en un paella amb la resta d’oli, els ingredients barrejats i picats (all, gingebre, bitxo, llavors de cilantre i comí si no estan mòlts, canyella, herba llimonera, clau, tomàquet madur tallat).
Afegir els ingredients fregits al pollastre i barrejar-ho bé.
Dissoldre la pols de coco en una tassa d’aigua i afegir-ho al pollastre amb la resta d’ingredients.
Deixar coure a foc lent durant 20 minuts.
Al final, afegir la nata.
Nota : Si no es tenen les espècies, es pot fer un sofregit normal per al pollastre i després afegir el coco.