divendres, 12 d’octubre de 2007

COCIDO MADRILEÑO - MADRID


La cuina madrilenya és, com moltes altres coses a la ciutat, manllevada, i alhora molt particular. Cap madrileny es molestaria en barallar-se per dirimir quina regió va inventar el cocido. Però a Madrid, entre restaurants tailandesos i libanesos, se segueix fent cocido, que en la seva forma tradicional és gairebé una deconstrucció del concepte digna de Ferran Adrià.

Ingredients:
250 gr. de cigrons.
1 peu de porc.
500 gr. de morcilla de vedella.
6 patates petites.
1/4 de gallina o pollastre.
100 gr. de porc salat.
1 os de pernil.
1 os de genoll de vedella.
1 morcilla.
1 xoriço.
Sal.
Preparació:
Els cigrons han de quedar-se en remull la nit anterior.
Es posen tots els ingredients en una olla amb aigua freda, col·locant els cigrons dins una xarxa de roba per retirar-los després.
Es deixa coure a foc molt lent tres hores o més.
Com a primer plat se serveix només el brou, sol o amb fideus. Com a segon, es presenten artísticament al plat la resta d’ingredients ben escorreguts i separats.