dissabte, 13 d’octubre de 2007

POTICA - ESLOVÈNIA


És un pastís de nous, raïm, panses i rom típic del meu país.

Ingredients:
Llevat.
Sucre.
Farina.
Aigua o llet.
Mantega.
Ous.
Nous.
Rom.
Panses.
Preparació:
Primer cal preparar la massa amb: 30 o 40 gr. de llevat, 5 gr. de sucre, 1 culleradeta de farina, aigua (o llet) tèbia.
Esperem que pugi.
Després ho barregem amb 70o gr. de farina.
Afegim 150 gr. de mantega i dos rovells d’ou.
Es deixa pujar en llet tèbia.
Es fa la massa i s’aplana.
Després preparem el farcit amb: 300 gr. de nous triturades i remullades en la llet bullida, 100 gr. de mantega, 0,5 dl. de rom, i panses que abans haurem remullat en rom.
El farcit es col·loca a la massa i s’ha d’enrotllar, com si féssim un braç de gitano.
Posar-ho en un lloc càlid durant mitja hora per deixar que pugi.
Després es posa la mantega a la superfície d’una plata perquè no s’enganxi el rotlle quan enfornem.
Ho posem al forn a 180 graus durant 50 minuts aproximadament.
S’ha de deixar al forn fins que es refredi.
Bon profit a tots.