dissabte, 13 d’octubre del 2007

PIQUE A LO MACHO - BOLÍVIA


Ingredients: (4 persones)
1 kg. de patates.
1 pebrot vermell o verd.
1 kg. de carn de vedella.
2 tomàquets.
2 cebes.
4 ous.
200 gr. de salsitxes.
250 gr. de pit de pollastre.
6 bitxos picants.
2 pebrots picants.
2 cullerades de sal.
1/2 litre d’oli.
Pebre.
Salsa de soja.
Preparació dels ingredients per separat:
Pelar, tallar i fregir les patates en oli.
Fer bullir els ous (fins fer-los durs) i després tallar-los a rodanxes.
Picar les cebes, els tomàquets, els bitxos picants, el pebrot vermell o verd i els picants.
Fregir-los amb una mica d’oli durant aproximadament vuit minuts i condimentar-los amb sal i pebre al gust.
Picar la carn de vedella, el pit de pollastre i les salsitxes i daurar-les a la paella (tot junt), afegint-ne salsa soja, sal i pebre al gust.
Un cop preparats tots els ingredients, es barregen en un recipient i se serveix calent.
Aquest plat s’acompanya, generalment, d’una cervesa ben freda. El seu nom es deu al gust picant que li donen els pebrots picants i els bitxos. A Bolívia, els pebrots picants s’anomenen locotos. Aquests pebrots tenen una mena d’escletxes. Segons el número d’escletxes, que poden anar de dues a cinc, el pebrot és més o menys picant. Com més escletxes, més pica.

3 comentaris:

Camil Ros ha dit...

en el meu bloc he creat un espai que es diu: dels blocs als fogons .cat
en el qual hi ha el teu bloc, entre tots aquells escrits en català que m'agrada visitar.
http://cuina.camilros.cat

La cuina vermella ha dit...

Quin bloc més bonic que tens. Enhorabona.

Xavier ha dit...

Que cou gaire aquest plat?

xDD